UNIEK INITIATIEF

In Amsterdam leven relatief veel mensen met een hiv-infectie. Ondanks alle beschikbare middelen komen er nog steeds nieuwe infecties bij en komen mensen met een infectie vaak pas laat in zorg. Om dit te veranderen is het H-TEAM (Hiv-Transmissie Eliminatie AMsterdam) opgericht.

Het H-TEAM is een unieke samenwerking tussen alle organisaties en partijen die betrokken zijn bij de preventie en behandeling van hiv in Amsterdam, inclusief de doelgroepen. In het H-TEAM werken we samen aan een toekomst zonder nieuwe hiv-infecties.

Unieke aanpak

Het H-TEAM combineert verschillende innovatieve interventies om preventie, het sneller testen op hiv en de directe behandeling van infecties te bevorderen en zo verspreiding van het virus te voorkomen. Daarbij richt het H-TEAM zich specifiek op de doelgroepen met een hoger risico zoals mannen die seks hebben met mannen en mensen afkomstig uit gebieden met een hoge hiv-prevalentie. Het H-TEAM is ontstaan en van start gegaan in Amsterdam en vormt een stadsgerichte aanpak van de hiv-epidemie. Het H-TEAM werkt nauw samen met verschillende andere grote steden en probeert waar mogelijk haar campagnes ook een nationaal podium te geven  Door deze gerichte aanpak staat het H-TEAM-initiatief in de frontlinie van de wereldwijde hiv-bestrijding.

Onze doelen

Het doel van het H-TEAM is een toekomst zonder nieuwe hiv-infecties.

Dat doen we door:

  1. Gerichte preventie
    Hoe sneller we het aantal nieuwe hiv-infecties – met name in groepen met een hoog risico – voorkomen, hoe sneller de epidemie tot stilstand komt.
  2. Snelle opsporing en behandeling
    Snelle(re) opsporing en behandeling behoudt de gezondheid van mensen met een hiv-infectie beter en verkleint het risico van virusoverdracht.

Pijlers van het H-TEAM

Het H-TEAM bestaat uit 5 pijlers die door de unieke combinatie van gerichte samenwerking tussen alle betrokken partijen en gefocuste interventies het aantal nieuwe hiv-infecties drastisch omlaag kunnen brengen. Lees meer