Upcoming Event: Positive Flame 25 juli 2018

Eind juli wordt in Amsterdam AIDS 2018 georganiseerd, het grootste congres ter wereld over hiv en aids. In die week is het precies 90 jaar geleden dat in Amsterdam de Olympische Spelen plaatsvonden. Bij die spelen is de olympische vlam geïntroduceerd: de blijvende bijdrage van Nederland aan de Olympische Spelen. Hierdoor geïnspireerd presenteert Volle Maan in samenwerking met de Hiv Vereniging en Aidsfonds de Positive Flame.

Op woensdag 25 juli 2018 van 16.00 tot 19.30 uur vindt de Positive Flame Tour plaats: een fakkeltocht waarbij zevenendertig fakkeldragers gezamenlijk van het HIV/AIDSmonument door de stad een prachtige route lopen naar het DeLaMar Theater waar om 19.30 uur The Power of Love begint. Om de beurt dragen zij de speciaal ontworpen fakkel, de Positive Torch. Tijdens de start van The Power of Love wordt met deze fakkel de Positive Flame ontstoken, die de hele avond tijdens het evenement in het DeLaMar Theater zal branden en ook op donderdag 26 juli bij het AIDS congres 2018 in de RAI, waar hij in de gratis toegankelijke Global Village te zien zal zijn. Tijdens de slotceremonie van AIDS 2018 wordt de fakkel overgedragen aan vertegenwoordigers van AIDS 2020 in San Francisco en Oakland.

Tijdens de Positive Flame Tour zal de fakkel worden ontstoken door Peter Staley, één van de meest prominente Amerikaanse aidsactivisten, die al sinds de jaren tachtig opkomt voor mensen met hiv en aids en die zich heeft ingezet voor de medicijnen die vandaag de dag miljoenen levens redden. Vervolgens is de eerste fakkeldrager Nobelprijswinnaar en viroloog Françoise Barré-Sinoussi, die in de jaren tachtig het hiv-virus ontdekte. Daarna wordt de fakkel om de beurt gedragen door 35 fakkeldragers met elk een andere hiv-leeftijd, eindigend met de jongste fakkeldrager van 6 jaar. De laatste fakkeldrager is Timothy Brown, de enige mens ter wereld die is genezen van hiv. Zijn genezing heeft ertoe geleid dat honderden wetenschappers wereldwijd bezig zijn met onderzoek naar genezing. Hij zet zich in als ambassadeur van hoop en zal de Positive Flame op het podium van het DeLaMar Theater ontsteken als symbool van hoop voor alle mensen die met hiv leven.

De fakkeltocht is woensdag 25 juli vanaf 16.00u live te bekijken via www.positiveflame.nl/live, maar nog leuker is het om naar één van de 37 Meet&Greet-plekken langs de route te komen. Er is een Meet&Greet bij het HIV/AIDS-monument aan het IJ bij Amsterdam Centraal Station – het startpunt van de tocht, en op elke plek waar de fakkel wordt overgedragen, bijvoorbeeld bij de Beurs van Berlage, bij het Homomonument, bij Aidsfonds en het Amerikaanse consulaat.

Voor een compleet overzicht van alle Meet&Greet-plekken, de route en meer informatie over Positive Flame, ga naar www.positiveflame.amsterdam

Recommended Posts