Interview met Peter Reiss in Trouw: ‘Er is veel bereikt, maar ook nog een hoop te doen’

Trouw interviewde Peter Reiss, medevoorzitter van AIDS2018 en projectleider van het H-TEAM, na afloop van de conferentie, die volgens hem ‘zeer zinvol’ was. 

“We hebben veel bereikt, heel veel zaken gaan goed, maar er is nog een hoop te doen. Zelfs in een land als Nederland waar de bestrijding van aids zeer goed is georganiseerd, lopen ieder jaar nog 400 à 500 mensen een hiv-infectie op. Dat zijn er nog altijd 400 à 500 te veel.”

“We hebben geleerd dat we bij de bestrijding van aids veel gegevens nodig hebben. Vroeger bekeken we de epidemie vaak per land, maar we weten nu dat we veel fijnmaziger moeten kijken. Per regio, per stad. Of moeten inzoomen op specifieke groepen. Jonge meisjes bijvoorbeeld, of homomannen. Wie blijft achter? Dat gebeurt steeds beter en dat levert resultaat op. Maar we moeten alert blijven. In Afrika verjongt de bevolking in hoog tempo. Dat zijn nou net de mensen die seksualiteit ontdekken en die een extra risico lopen om hiv te krijgen. Als je dan de bestrijding van hiv niet op orde hebt, zal het aantal infecties weer enorm toenemen.”

Lees de rest van het interview op de website van Trouw.

Recommended Posts