Het H-TEAM ontmoet elkaar in persoon en verwelkomt nieuwe leden

Nu de beperkingen met betrekking tot COVID-19 in Nederland zijn versoepeld, kon het H-TEAM voor het eerst in meer dan anderhalf jaar weer in persoon bijeenkomen. In het licht hiervan was de bijeenkomst bedoeld om te kijken naar waar we staan, de impact van COVID op de hiv-epidemie in Amsterdam en wat er voor de toekomst gepland staat. Daarnaast werden enkele nieuwe leden van het H-TEAM geïntroduceerd. Graag stellen wij onze beide nieuwe leden aan u voor.

Sharjeel Muhammad begon onlangs bij het H-TEAM als Intervention Developer bij Stichting Amsterdam Institute for Global Health and Development. Hij zal onderzoeken hoe we de acceptatie van hiv-tests en vroege behandeling kunnen vergroten in de bevolkingsgroepen in Amsterdam die nog steeds buiten de dekking vallen. Sharjeel is arts en heeft een master in Global Health van de University of Sheffield en een master in Governance and Leadership in European Public Health van de Universiteit van Maastricht. De afgelopen tien jaar heeft hij samengewerkt met regeringen, maatschappelijke organisaties, beleidsmakers en zorgverleners met betrekking tot verwaarloosde kwesties zoals toegang tot anticonceptie, veilige abortuszorg, soa/hiv-preventie en seksuele gezondheid van adolescenten.

 

Emmy Hoskam is sinds september 2021 aangesloten bij het H-TEAM vanuit Soa Aids Nederland, waar zij twee dagen per week als huisarts verbonden is. Bij Soa Aids Nederland zorgt ze voor deskundigheidsbevordering onder professionals in de soa en hiv-preventie en zorg in samenwerking met andere stakeholders. Ze kwam voor het eerst in aanraking met de problematiek rondom soa en hiv tijdens haar master Global Health, die ze naast haar geneeskunde studie volgde. Als onderdeel van haar master deed ze een kwalitatief onderzoek in Kenia naar het risicogedrag van vrouwelijke sekswerkers en hun visie op de aan hen geleverde zorg. Na haar studie werkte ze als basisarts in de psychiatrie en verslavingszorg in Amsterdam en op de spoedeisende hulp en afdeling Interne Geneeskunde in een streekziekenhuis in Nickerie, Suriname. Vandaag de dag werkt ze, naast haar werk bij Soa Aids Nederland, als huisarts in het centrum van Amsterdam en doet ze een opleiding tot seksuoloog bij het RINO. Ze hoopt in het H-TEAM bij te kunnen dragen aan een toekomst zonder nieuwe hiv-infecties.

 

Recente berichten