H-TEAM’s Last Mile project belicht op de Fast-Track Cities 2022 conferentie

Op 11-13 oktober vond de Fast-Track Cities 2022 conferentie plaats in Sevilla, Spanje. De conferentie bracht mensen samen uit meer dan 450 steden en gemeenten die deel uitmaken van het Fast-Track-Cities-netwerk.

Sharjeel Muhammad, interventieontwikkelaar in het Last Mile project van het H-TEAM, werd uitgenodigd om een ​​posterpresentatie te geven over “Promoting HIV Testing Among Irregularly Tested MSM: A City-Based Approach to Reduce Late Diagnosis in Amsterdam”.

De presentatie omvatte een overzicht van ecologische factoren en determinanten van late diagnose onder de last mile populatie, gevolgd door een samenvatting van de aanpak van het project om late diagnose te verminderen. Muhammad legde uit dat hun aanpak het Behavior Change Wheel combineert met co-creatie van de MSM-gemeenschap en het gebruik van innovatieve tools zoals empathy mapping, om zo gebruikerspersona’s te ontwikkelen die de moeilijk bereikbare Last Mile-populatie helpen te begrijpen. Het publiek werd op de hoogte gebracht van het belang en de enorme potentie van gemeenschapsbetrokkenheid en -deelname om de kloof in het testen voor hiv te dichten. Muhammed hoopt met zijn presentatie andere Fast Track Cities te hebben geïnspireerd bij het aanpakken van late hiv-infecties.

Recente berichten