H-TEAM VERWELKOMT NIEUWE LEDEN

Het afgelopen jaar heeft het H-TEAM besloten om de stad Amsterdam en de doelgroepen nog meer dan voorheen te willen betrekken bij het ontwikkelen, implementeren en in het publieke domein integreren van haar projecten. Hiervoor is samenwerking cruciaal. Vanuit deze motivatie heeft het H-TEAM twee nieuwe leden bereid gevonden om zich aan het H-TEAM te verbinden: Tom van Benthem en Dinah Bons. Met de deelname van Tom hopen we dichterbij de stad te komen, en met de deelname van Dinah komen we dichterbij de transgemeenschap. We stellen ze graag aan u voor.

Tom van Benthem heeft een Master in Political Science, die hij behaalde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte vijf jaar lang op het regionale niveau voor de provincie Noord-Holland, waar hij steden ondersteunde in hun beleidstaken met betrekking tot jongeren en welzijn. Momenteel is hij werkzaam als strategisch beleidsadviseur bij de GGD Amsterdam. Hiernaast is hij lid van het management team van de GGD en adviseur voor management en bestuur met betrekking tot publieke gezondheid, waaronder hiv/aids.

 

Dinah de Riquet Bons begon haar carrière in de commerciële sector waar zij 14 jaar verschillende management functies bekleedde. Na haar gender transitie in 2004 is ze omgeschoold en werkzaam geweest in de zorg sector op verschillende verpleegkundige units. Hierna heeft ze bij HVO Querido Ambulante psychiatrie en binnen het zorg programma prostitutie trans specifieke zorg ontwikkeld. Ook heeft zij binnen HVO Querido de speerpunten LHBTIQ en diversteit en inclusie ontwikkeld en geborgd in een LHBTIQ netwerk ‘HVO QUERIDO PROUD PEOPLE’. In 2018 werd ze gekozen als strategisch directeur van Transgender Europa te Berlijn, waar zij de rechten voor transpersonen verankerde in EU wet- en regelgeving bij DG Justice, en binnen DG Santé ICD 11 aanjager en lobbyist was voor transgenderzorg. Dinah is ook oprichter van Trans United Europe en de afdeling Trans United Nederland, mede-oprichter Trans safe space en Trans led health clinic en bestuurslid ICRSE/NSWP/PRIDE Amsterdam. Dit jaar ontving ze de                                       Winq Diversity Award voor haar inzet binnen de Nederlandse LHBTIQ community.

 

 

Recente berichten