H-TEAM @ STI & HIV World Congress 2021

Van 14 tot 17 juli 2021 vond het STI & HIV World Congress plaats. Deze tweejaarlijkse bijeenkomst is gewijd aan soa in de breedste zin van het woord en had dit jaar als thema “Sexual Diversity and the City”. Tijdens het congres werden onderwerpen als diversiteit, gezondheid en seksualiteit in de stedelijke context aan de orde gesteld.

Meer dan 60% van de huidige wereldbevolking leeft in verstedelijkte omgevingen, plaatsen waar ook een groot deel van de soa-epidemie plaatsvindt. Tegelijkertijd bieden stedelijke omgevingen netwerken, infrastructuren, multidisciplinariteit en creativiteit waaruit oplossingen kunnen ontstaan. Steden kunnen fungeren als gigantische buitenlaboratoria, experimentele locaties, onderzoek incubators en ideale omgevingen voor de implementatie van interventies.

Tijdens het congres werd een video getoond in het kader van Sexual Diversity and the City in Amsterdam, waarin ook het H-TEAM aan bod kwam. Zie de video hier:

STI & HIV World Congress 2021 werd georganiseerd door de International Society for SOA Research (ISSTDR) en International Union against Soa World (IUSTI World).

Recente berichten